Geometar Osijek – jučer, danas, sutra

Tvrtka Geometar Osijek osnovana je 2011. i od svojih početaka posvećena je izvrsnosti u pružanju geodetsko-katastarskih usluga. Nakon turbulentnih godina za građevinski sektor, tvrtka se pokazala odličnim partnerom ozbiljnim graditeljskim tvrtkama i zahvaljujući posvećenosti poslu i kvaliteti pružene usluge što joj je omogućilo kontinuirani rast i jačanje tržišne pozicije. Danas, sa sedam zaposlenih djelatnika, Geometar Osijek je tvrtka koja sudjeluje u najzahtjevnijim građevinskim projektima na području istočne Hrvatske, ali i šire. 

Partnerske odnose gradimo jednako, bez obzira radi li se o malom investitoru ili velikom komercijalnom građevinskom projektu. Zahvaljujući toj činjenici zaslužili smo povjerenje kako velikih tvrtki, tako i svih onih fizičkih osoba za koje smo u proteklim godinama odradili brojne geodetsko-katastarske poslove. Želja nam je nastaviti istim tempom razvijati se u budućnosti, pratiti razvoj tehnologije, implementirati najnovija rješenja u svoje poslovanje i svojim klijentima izbiti stres iz kompliciranih procedura dobivanja dozvola i omogućiti jednostavan prolazak kroz sve etape građenja, kako bi se mogli usredotočiti na ono što je bitno - stvaranje nove vrijednosti u vidu kvalitetnih i estetski privlačnih građevina koje će služiti na ponos lokalnoj zajednici.

transport13

Naš tim

Picture of Ivan Oreč,

Ivan Oreč,

član uprave

Stalni sudski vještak za geodeziju

Picture of Ivana Ljubić

Ivana Ljubić

mag. ing. geod. et geoinf.

Picture of Dražen Drokan,

Dražen Drokan,

direktor

Diplomirani inženjer geodezije

Picture of Nebojša Glušac

Nebojša Glušac

Geodetski tehničar

Picture of Tamara Šilipetar

Tamara Šilipetar

tajnica

Magistra ekonomije

Želite postati dio našeg tima? Ovo su otvorene pozicije

Geodetski tehničar

Županijska 19, 31000 Osijek
info@geometar-osijek.hr
+385 31 200 740

Opis posla

Geodetski tehničari bave se poslovima mjerenja zemljišta, održavanja katastarskih elaborata, obilježavanja građevinskih objekata, praćenja njihove izgradnje te praćenje pomicanja i deformacije građevinskih objekata, radovima koji prate izgradnju prometnica, tunela, objekata visokogradnje, montažu industrijskih hala i sl.

Geodetski tehničari zaduženi su za prikupljanje i obradu podataka o prostoru. U tu se svrhu služe totalnim stanicama, posebnim uređajima za registriranje, memoriranje i kodiranje podataka na terenu. Područja koja je vrlo teško mjeriti promatraju i snimaju iz zraka. Kodirane podatke s terena u uredu prenose na računalo i obrađuju sa specijaliziranim programima.

Potrebne vještine

Posao zahtijeva preciznost i točnost, jer svaka pogreška može imati ozbiljnih posljedica za sve one koji će se kasnije služiti izrađenim planovima i kartama. Geodetski tehničari moraju imati dobru kondiciju za mogući veći fizički napor i rad na otvorenom. S obzirom na čestu suradnju sa stručnjacima srodnih struka poželjno je da budu komunikativni i skloni timskom radu.

 • Godine iskustva: 1
 • Vozačka dozvola B kategorije
 • Strani jezik: engleski

Diplomirani inženjer geodezije

Županijska 19, 31000 Osijek
info@geometar-osijek.hr
+385 31 200 740

Opis posla

Geodetski inženjeri bave se svim pitanjima vezanim za veličinu, oblik, položaj, sastav zemlje. Također se bave poslovima planiranja, mjerenja, organizacije i nadzora građevinskih radova. Sve što naprave, geodeti ucrtavaju u geodetske karte, koje imaju korist i u ostalim tehničkim i društvenim strukama. Geodeti svoj posao počinju na terenu (mjerenje udaljenosti određenih točaka na zemljištu, memoriranje i kodiranje podataka), a završavaju ga u uredu (obrada podataka dobivenih na terenu i njihova detaljna analiza, na osnovu koje se izrađuju ponude).

Odgovornosti  inženjera geodezije:

 • Istraživanje prirodne i društvene okoline
 • Uporaba podataka dobivenih u općinskim, gradskim, državnim i društvenim planovima razvitka
 • Utvrđivanje vrijednosti pojedinih zemljišnih čestica i građevina
 • Planiranje, mjerenje, organizacija i nadzor građevinskih radova
 • Projektiranje i upravljanje geografskim, kartografskim i zemljišnim informacijskim sustavom
 • Prikazivanje informacija o prostoru u obliku kartografskih prikaza

Vještine i osobine inženjera geodezije:

 • Sposobnost uočavanja razlika u udaljenosti i veličini objekata
 • Dobra snalažljivost u prostoru
 • Preciznost i točnost
 • Dobra tjelesna sprema
 • Razvijene komunikacijske vještine
 • Sklonost timskom radu
 • Poznavanje matematike
 • Znanje stranog jezika
 • Poznavanje rada u AutoCad-u